En av mina kunder ville ha sin tidigare Allegro 27 i modell. Det gick inte att få fram ritningar på denna båt varken från varv eller konstruktör. Jag tog kameran med mig och gick ut "på jakt" och  på en båtuppläggningsplats fann jag en fin Allegro 27. Med måttband och kamera dokumenterade jag så mycket att jag kunde tillverka en ritning för modellen. En hel del uträkningar och pyssel vid skrivbordet. Det är lite märligt att det ska vara så svårt att få konstruktörerna att lämna ifrån sig en simpel treplansritning och spantruta.Tidigare har jag gått kurs i att göra uppmätning och ritning på båtar. Den kunskapen kom nu väl till pass och så småningom hade jag ritningen klar och kunde börja bygga.

Skrovet gjorde jag i divinycell, ett plastmaterial som är lätt att bearbeta men ändå väldigt formstabilt och starkt. (Samma material användes i marinens  korvetter typ Visby.)

Nu finns modellen i Stockholm hos en nöjd nostalgiker som drömmer om sommar och segling.

Allegro_27_skrov_och_ritning  Allegro_27_p_arbetsbnken  Allegro_27_sittbrunn   Allegro_27_frn_fren  Allegro_27_styrbordssidan